Geslacht Fargesia

Inleiding...


 

Fargesia fungosa
zaailing uit de bergen van yunnan (china), waar de fargesia fungosa op 2400 m. hoogte groeit. zeer goed winterhard. de takjes komen in trosjes van 6 uit de halmen zonder duidelijke hoofdtak. de bladeren zijn tamelijk lang en lopen spits toe.

Fargesia murieliae
heeft in 1995 gebloeid!!

Fargesia murieliae ‘simba’
een zaailing van de fargesia murieliae, groeit echter minder snel en blijft kleiner. hoogte tot 1.50 m. houdt van een standplaats in schaduw of halfschaduw.Fargesia robusta ‘white sheath’
een fargesia met vrij donkergroen, glanzend fijn blad en rechtopgaande groei. de ‘robusta’ heeft behaarde scheuten die al zeer vroeg in het seizoen gaan groeien. de witte papierdunne schutbladeren aan de jonge stengels contrasteren prachtig met de olijfgroene stammen. in de zomer valt het schutblad af..
zeer goed winterhard en zonbestendig. utstekend geschikt als haagplant en als solitair. uiteindelijke hoogte 3 à 3,5 meter.

Fargesia robusta ‘red sheath’
als boven, echter met roodachtig gekleurd schutblad om de stengels.

Fargesia robusta ‘crazy clumper’
een ‘robusta’ echter met donkergroen, glanzend breed blad. de crazy clumper krijgt voor een fargesia redelijk dikke stammen, die sierlijk doorhangen. de crazy clumper kan een uiteindelijke hoogte bereiken van 3,5 - 4 meter. zeer goed winterhard.

crazy crazy clumper!
de fargesia met het breedste blad

Fargesia nitida
bloeit!!

Fargesia nitida ‘eisenach’
bloeit!!

Fargesia nitida ‘nymphenburg’
bloeit!!

Fargesia jiuzhaigou (sundance)
een sierlijk, niet woekerende bamboe, met zeer kleine blaadjes. oorspronkelijk afkomstig uit de bergen (± 3000 m.) van noord-sizhuan, china. de stengels verkleuren van groen naar donkerrood wanneer deze bamboe op een zonnige standplaats wordt geplant. wordt 2 tot 4 meter hoog en verdraagt zon. zeer winterhard.

Fargesia m. ‘mae’
een nog op beperkte schaal verkrijgbare zaailing van fargesia murieliae. zeer goed winterhard. tot 3 à 3,5 meter hoog. middelgroen fijn blad, sierlijk doorhangende takken. genoemd naar de minstens zo sierlijke dochter van charley younge.

de fargesia m. mae in een bak

Fargesia m. ‘little john’
een fargesia murieliae zaailing die vrij klein blijft, de uiteindelijke hoogte bedraagt ± 1 m. zeer rechtopgaande groei, fijn, middelgroen blad, vrij zonbestendig. zeer goed winterhard.

Fargesia m. ‘frya’
een zaailing van fargesia murieliae met klein, vrij lichtgroen blad. rechtopgaande groei, de eindhoogte zal zo’n meter of 3 bedragen. zeer winterhard.

Fargesia m. ‘red carpet’
ook de ‘r.c.’ is een zaailing van de fargesia murieliae. het blad is donkergroen en deze bamboe heeft een rechtopgaande groei. de uiteindelijke hoogte zal ongeveer 3 m. zijn. zeer winterhard.

Fargesia m. ‘simba’
een zaailing van fargesia murieliae, groeit echter minder snel en blijft kleiner. hoogte tot 1.5 m, de takken hangen door. komt het best tot zijn recht in de schaduw en halfschaduw. zeer winterhard.

Fargesia m. ‘stien’
een uiterst winterharde, robusta zaailing van de fargesia murieliae met donkergroen blad en sierlijk doorhangende takken. tot 3 à 3,5 meter hoog. zeer goed winterhard.

Fargesia m. ‘jumbo’
een zaailing van fargesia murieliae, wordt 2 tot 4 meter hoog, met sierlijk overhangende takken. de stammen zijn geel/groen van kleur. zeer goed winterhard.

Fargesia super jumbo, no d(b)itch needed!


Fargesia rufa
een niet woekerende bamboe met sierlijk overhangende takken. de vosrode (rufa is latijn voor vos) schutbladeren contrasteren fijntjes met het heldergroene, stevige blad. mooi wintergroen en uiterst winterhard. wordt ongeveer 1.50 tot 2 m. hoog en groeit snel.

Fargesia scabrida
een sierlijke, niet woekerende bamboe met elegante smalle, glanzende bladeren. de ‘scabrida’ lijkt op de fargesia robusta, maar de stengels staan verder uit elkaar. indien uitgeplant op een zonnige standplaats, kunnen de stengels van groen naar purper kleuren.
de eindhoogte van deze bamboe bedraagt zo’n 3 à 4 meter.

Fargesia utilis
een plant met schaarse, voor een fargesia opvallend dikke halmen, waaraan fijn blad. hoogte 2 tot 3 m. goed winterhard.

 

Verkoop

Bamboe Informatiecentrum Nederland Dorpsweg 125
1697 KJ Schellinkhout
0229-501309
info@bamboe-ic.nl


Openingstijden

Woensdag t/m zaterdag van:
10.00 - 17.00 uur

Voor andere tijden dan hierboven vermeld op afspraak.